Depressief zijn hoeft niet!

Als je je twee weken lang somber voelt en nergens zin in hebt, kun je last hebben van een depressie. Blijf dan niet moedeloos bij de pakken neerzitten, maar praat erover en zoek hulp. 

Als je de diagnose depressie hebt gekregen dan zijn er diverse wegen die je kunt bewandelen. Belangrijkste is dat je niet moedeloos bij de pakken neer blijft zitten, maar ook zelf actief met je genezingsproces aan de slag gaat. Alleen je medicijnen innemen is niet voldoende. Deze maskeren alleen maar de symptomen. Ze helpen niet aan de oorzaak.

 Je zult ook mentaal, emotioneel en spiritueel dingen moeten veranderen. 

Medicijnen kunnen je tijdelijk helpen, echter de bijwerkingen zijn vaak groot. 

Depressie betekent vaak dat iemand in het verleden vast zit. Niet durft los te laten, niet vooruit durft te kijken.

En er zijn ook natuurlijke oplossingen.

Het is gebleken dat Medische Qigong positieve psychologische effecten kan hebben voor chronisch zieken met symptomen van depressie.

Medische Qigong kan een krachtige en natuurlijke remedie zijn tegen depressie. Bij Qigong-beoefen je verschillende bewegingen met ademhalingsoefeningen, focus en visualisatie. Dit kan een gunstige effect hebben op het psychologisch welbevinden. Voordeel is dat je er niet voor naar een sportschool hoeft en dat de bewegingen van Qigong relatief eenvoudig te leren zijn. 

Er zijn verschillende oefeningen die depressie kunnen verminderen, mits ze regelmatig worden gedaan. Bij veel mensen die deze oefeningen dagelijks doen, komt de depressie veel minder voor. Bij sommigen is de depressie volledig verdwenen.

Wil je het uitproberen?

Op dit online platform ga je aan de slag met qigong oefeningen op jouw tempo en in jouw tijd.

Elke sessie is 45 min. Begin alvast met de leveroefening, ook voorjaar, of hout genoemd.

Zie ik je daar?

Welkom